Ik ben Joke Klaveringa (1969) en woon in Midwolde een dorp vlak bij Landgoed Nienoord en het Leekstermeer. Tekenen heb ik altijd al gedaan. De keuze voor de Minerva was dan ook niet zo moeilijk. Het liep echter anders. Ik ben eerst maar op zoek gegaan naar een baan en bij deze werkgever ben ik blijven hangen.

Nadat mijn twee kinderen zijn geboren vond ik het toch wel eens tijd om de draad van het tekenen en schilderen weer op te pakken.

In die periode, vanaf 1994, heb ik les gehad van ondermeer: Agnes van Eupen, Wine Fransen, Arien de Groot, Gerard van der Weerd en René Jansen. Ondermeer in de technieken aquarel, acryl en pastel.

In 2004 heb ik me aangemeld bij de Minerva. Daar heb ik een jaar de introductiecursus gedaan. Het jaar erop heb ik me voor zowel de Minerva als de Klassieke Academie ingeschreven.

Nadat ik voor beiden was toegelaten heb ik mijn keuze laten vallen op de Klassieke Academie. In deze opleiding staat het schilderen centraal en het aanbod van kunstenaars is ook heel aantrekkelijk. In eerste instantie ging ik voor de lessen van Dinie Boogaart, maar die haakte helaas af.

Nu, vijf jaar later, ben ik een ervaring en een diploma rijker!!

Ik heb les gehad van ondermeer Riny Bus, Flip Gaasendam, Peter Durieux, Jan van Loon, Herman van Hoogdalem en Juane Xue (en nog vele anderen).

Mijn thema’s varieëren van stillevens, landschappen tot mensen. Mijn stijl is impressionistisch.

Ik probeer het licht en de sfeer van dat moment vast te leggen. Meestal stap ik op mijn fiets en maak onderweg snelle schetsen of een aquarel. Thuis werk ik dit in alle rust uit.

Sinds 2017 lid van AKKA en kunstkring ” De Ploeg”.

Foto gemaakt door Alfred Ooserman
error: Content is protected !!