WinterSalon 2018Prenten van de Ploeg in Museum Oude Wolden. Van 14 oktober t/m 6 januari 2019

Feestelijke afsluiting van het Ploegjaar.

Dat de Groninger Kunstkring de Ploeg (1918) vandaag de dag een springlevende kunstvereniging is, bleek juist het afgelopen jubileumjaar. Het eigen 100-jarig bestaan vierde de vereniging met tal van tentoonstellingen en activiteiten, door heel Groningen. De Ploeg sluit dit boordevolle en bijzondere jaar af in het MOW met de tentoonstelling Prenten van de Ploeg en een extra speciale Wintersalon op 16 december.

In de tentoonstelling Prenten van de Ploeg staat de jaarlijks terugkerende Ploeg-prent centraal. De vereniging maakt elk jaar een speciale prent voor de eigen donateurs. Dit jaar kreeg de prent een extra dimensie. In plaats van één van de Ploeg-kunstenaars te selecteren, maakten twintig leden één. De tentoonstelling toont al deze nieuwe prenten, die zeer uiteenlopend zijn in vorm, onderwerp en techniek maar samenkomen in zwart-wit en grijstinten. Hiernaast kun je nog enkele edities van de prent uit voorgaande jaren bekijken.

De twintig prenten komen eveneens samen in een prachtige jubileumuitgave, verkrijgbaar in de museumwinkel. De wintersalon valt samen met ’t joar oet van het MOW en de toegang is vrij.

 

Prenten van de Ploeg in Museum Oude Wolden
error: Content is protected !!